Motivoiva haastattelu – Auta asiakasta elämäntapamuutoksen toteuttamisessa 29.9.2020

Motivoiva haastattelu – Auta asiakasta elämäntapamuutoksen toteuttamisessa 29.9.2020

Koulutus 29.9.2020 Helsingissä

Tervetuloa!

Edevent järjestää Helsingissä Sokos Hotel Triplassa Motivoivan haastattelun menetelmäkoulutuksen tiistaina 29.9.2020. Koulutus on suunnattu lääkäreille, terveydenhoitajille, psykologeille, ravitsemusterapeuteille ja muille elintapaohjauksen parissa työskenteleville ammattilaisille.

Koulutuksessa käsitellään motivoivan haastattelun pääpiirteitä ja toimintatapoja. Saat myös käytännön vinkkejä motivoivan haastattelun toteuttamiseen omassa potilas- tai asiakastyössäsi.

Motivoiva haastattelu

Asiakkaan motivointi muutokseen on keskeinen haaste terveydenhuollon asiakastyössä. Mikäli asiakkaat eivät ole itse valmiita muuttumaan, niin monissa hoidoissa tuskin saavutetaan tavoitteita tai saadaan edes sovittua niistä.

Motivoiva haastattelu on asiakaskeskeinen ohjausmenetelmä, jonka tavoitteena on voimistaa yksilön sisäistä motivaatiota muutokseen tutkimalla ja selvittämällä ongelmakäyttäytymiseen sisältyvää ristiriitaa sekä käyttäytymisen lyhyen ja pitkän aikavälin seurauksia. Ristiriidan tutkiminen ja esillä pitäminen vahvistaa asiakkaan halukkuutta muutokseen.

Koulutuksessa opit käyttämään motivoivaa haastattelua ja auttamaan asiakasta tutkimaan omaa suhtautumistaan itseensä, ongelmakäyttäytymiseen ja muutoksen tekemiseen. Saat myös käytännön vinkkejä siihen, miten vastaanottotyössä voit vähentää asiakkaan vastustusta, vahvistaa asiakkaan uskoa muutoskykyyn ja luoda edellytykset muutokselle.

“Motivoivan haastattelun avulla voit löytää asiakkaan tarpeet, halun, syyt ja toiveet muutokselle. Sitä kautta muutos käynnistyy. “

Kouluttaja

Kouluttajana toimii psykologian tohtori Anu Aromäki-Stratos. Anulla on laaja kokemus kouluttajana ja työnohjaajana. Anu toimii mm TYKSissä motivoivan haastattelun kouluttajana. Anu haluaa innostaa terveydenhuollon ammattilaisia löytämään sekä potilaalle että itselleen mielekkäämpiä kohtaamisia.

Ohjelma 29.9.2020

9.00                   Ilmoittautuminen ja aamukahvi

9.15                   Motivoiva haastattelu: Kenelle, miksi ja miten?

10.00                 Motivoiva haastattelu vastaanottotilanteessa

11.30                 Lounas

12.30                 Potilaan syyt muutokseen

13.00                 Konkretiaa ja harjoituksia

14.00                 Koulutus päättyy

Koulutuspaikka

Koulutuspaikkana toimii äskettäin avattu Original Sokos Hotel Tripla Helsingin Pasilassa. Koulutuspaikan osoite on Fredikanterassi 1 B. Paikalle on helppo tulla, sillä koulutupaikka on Pasilan aseman ja Mall of Triplan yhteydessä.

Ilmoittautuminen ja osallistumismaksu

Ilmoittauduttuasi saat sähköpostitse lisätietoa sekä laskun osallistumismaksusta. Voit halutessasi valita myös verkkolaskun.

Koulutuksen osallistumismaksu on 205€ + alv 24%. Osallistumishinta sisältää koulutuksen, aamupalan, lounaan sekä kirjallisen koulutusmateriaalin.

Paikkoja on rajoitetusti. Ilmoittauduthan mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 29.8.2020.

Peruutukset: Jos osallistuminen peruutetaan 25.8.2020 mennessä veloitamme toimistokuluina 15 % + alv 24 % koulutuksen hinnasta. Tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista osallistumismaksua ei palauteta.

Edeventin muuhun koulutustarjontaan voit tustustua tästä.

Lisätietoja koulutuksesta saat Fia Saaristolta: fia.saaristo@edevent.fi, tai André Heikiukselta: andre.heikius@edevent.fi, puh 040 4877717.